Във връзка с материала от вчерашния брой на 19’, озаглавен

...
Във връзка с материала от вчерашния брой на 19’, озаглавен
Коментари Харесай

Palms Bet, няма „златни грошове”

Във връзка с материала от вчерашния брой на 19’, озаглавен PALMS BET популяризира " полускрито ” в Нова, питат Съвет за електронни медии за какво, получихме автентичен коментар на уеб страницата 19min.bg, който може съществено да се замислите чий ли е, откакто го прочетете:

" След като ГЕРБ изхвърлиха от конкуренцията Черепа, в Р.България хазартната активност, вместо да намалее се усили. В Ръ.Бъ. има " единствено " 942 игрални зали, което е извънредно незадоволително за потребностите на забогатялото население, 42 казина и " едвам " 10 уеб сайтове за залози... Би било добре даже понякога по някой двубой да се състои вместо от изморителни физически надпревари и ровене в пясъка, като суриката, от елегантни показни залагания със " златни " грошове.

Между другото, разбиране,като " златни грошове " не съществува в монетарното или в нумизматичното пространство и в естествения живот, с изключение на в Игри на волята на  Народоосвободителна въстаническа армия. Грош значи най-дребната и най- малоцената монета. Грошове са употребили в разнообразни времена в Полша, Германия, Австрия, Отоманската империя и, около мирното и взаимно битие с последната, и в България. Стойността на един грош е днешни 20 ст.
Това значи, че като подаряват спечелилия в обещано съревнование с " голямата " сума от " безцените " 50 гроша, му дават към 10 днешни " безцени " лв., а в случай че премията е от астрономическите 100 гроша, значи го дарават с цели 20 днешни лв., което е задоволително с цел да си напазарува от всяка хранителна верига към 633 грама първокласен кашкавал!

Грошовете са били постоянно най-дребните замени монети и НИКОГА не са били сечени от скъпи метали, доста рядко са били от фино като ламаринка сребро в слаба проба 500, само че НИКОГА не са били сечени, с изключение на в  (няма да кажа в какви, само че несъмнено не са и пълни) главите на сценаристите на Игрите на волята от метала злато. Понятието от Игри на волята " златни грошове " е от рода на тъй наречените оскиморонни думи. Примери: суха вода, дървено желязо, златни грошове, здрав болен, високо джудже, честен български политик, парещ хладилник, девествена продажница, пустина джунгла и мн. др ”. Коментарът е подписан от автор  Пръстена на Калоян.

Илиян Костадинов

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР