Във връзка с кампанията на Гората.бг за засаждане на 5

...
Във връзка с кампанията на Гората.бг за засаждане на 5
Коментари Харесай

В ТУ-Варна отбелязаха Седмицата на гората

Във връзка с акцията на Гората.бг за засаждане на 5 милиона дръвчета и Седмицата на гората – 2024 година, студентите от Студентски съвет, дружно с академичното управление и преподавателите от катедра " Растениевъдство " и катедра " Екология и запазване на околната среда ", проведоха залесяване, което се организира през вчерашния ден – 4 април, в двора на университета с над 50 млади фиданки от типовете кестен, липа, бряст и явор.

В самодейността се включиха ректорът на университета – проф. доктор Драгомир Пламенов, зам.-ректора – доцент доктор Павлина Наскова, Кристиан Димитров – шеф на Дирекция " Спорт " в Община Варна, доцент доктор инж. Мариела Александрова, декан на ФИТА, гл. ас. доктор Пламена Янкова, ВрИД началник на катедра " Растениевъдство ", преподаватели, студенти и жители.

Ректорът на Технически университет – Варна, проф. доктор Драгомир Пламенов, засади първото дръвче и означи: " Поздравявам ви с близо 100-годишния празник на Седмицата на гората, който е празник на българската гора и на лесовъдите в България. Нашият университет отбелязва този празник обичайно под разнообразни форми през първата седмица на месец април, и постоянно това е мотив да покажем общата ни отговорност към природата. Нека всички намираме време за визити в българската гора, да я пазим и да спомагаме местата, в които живеем, да са по-зелени и живописни. "

Специалният посетител и участник в залесяването в ТУ – Варна, Кристиян Димитров, също засади своите две дръвчета от типа конски кестен и срещна студентите с самодейностите и дейната работа на 6-те туристически сдружения в общината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР