Във връзка с изявлението на председателя на косовския парламент Кадри

...
Във връзка с изявлението на председателя на косовския парламент Кадри
Коментари Харесай

Дисонанс сред политиците в Косово за митата срещу Сърбия

Във връзка с изказването на ръководителя на косовския парламент Кадри Весели за унищожаване на 100-процентното мито за сръбски е артикули, министър председателят Рамуш Харадинай съобщи, че другите позиции на водачите на Косово по този въпрос отслабват позициите на страната.
Харадинай съобщи на конференция, че методът на Весели, като водач на Демократическата партия на Косово (ДПК), който е в коалиция с неговия Алианс за бъдещето на Косово (АБК), е неверен и съобщи, че „ дълголетието на обединението не е значимо, само че отбраната на националните ползи е значима. "
„ Не сме се срещали от известно време, срещаме се понякога, само че мисля, че има неправилен метод, както и президентът (Хашим) Тачи. Те отслабиха Косово дотам, че Сърбия през днешния ден слага условия, с цел да се яви на масата. Не одобрявам условия от Сърбия за разговор и не разпределям нашия пазар “, сподели Харадинай. По-рано пък най-голямото опозиционна партия изиска оставка на държавното управление. 
Той отхвърли като неоснователна оценката на Весели, че " Харадинай беседва с Америка тъкмо както със Сърбия ".
„ Това определение не устоя на рецензия. Със Сърбия в миналото съм бил разграничен от война, а от самото начало съм на страната на Америка. При Сърбия имаме разлики по доста тематики, а с Америка единствено във връзка с прекъсването на митата. Ако Весели и други бяха единствените, Америка може би щеше да ни поддържа още повече, само че желанието да приказваме по друг метод предизвиква щета на Косово. Говорим с Америка като в семейство, а на фамилията казваш когато нещо те боли “, сподели Харадинай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР