Във връзка с излезлите публикации в медиите, по повод световния

...
Във връзка с излезлите публикации в медиите, по повод световния
Коментари Харесай

Галин Димов: В България кикбоксът се администрира и регулира единствено от БККМТ

Във връзка с излезлите изявления в медиите, във връзка международния първенец по едно и също време по бокс по кикбокс в жанр лоу кик, ръководителят на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов съобщи следното:

" Конфедерацията има народен тим по кикбокс, който е формиран от същински Републикански първенци в своите категории, които са минали профилирана подготовка в лицензирани спортни клубове.

В България спортът кикбокс се управлява и контролира само от лицензирана федерация каквато е БККМТ.

Всякакви други туристически дестинации, за панаир на бойните изкуства, са засегнатост към всички трениращи и явяващи се състезатели на законните Световни и Европейски шампионати към федерациите, в които членуваме. Това обезсмисля всички старания, които поставяме години наред, с цел да се наложим като важен спорт със заслужени триумфи.

Бих желал да уточня, че всяка страна излъчва по един Републикански първенец в съответната категория при мъжете, който да се състезава против първенците на останалите страни на Световните и Европейски шампионати.

За да си лицензиран състезателен клуб в България има избрани условия, визирани в ЗФВС, условия за регистрация в регистъра на Министерството на младежта и спорта, както и условия от страна на съответната федерация, в която би трябвало да членува клубът.

Въпросният човек спечелил " международна купа по кикбокс и бокс " по едно и също време няма нищо общо с аматьорския кикбокс нито с БККМТ и не се е явявал на Републиканско състезание по кикбокс в жанр лоу кик през 2019г, което да е печелил и никой не го е избирал да съставлява България. Категорията 75кг. при мъжете е една от най-силните и все още за България титуляр е Атанас Божилов - Наката. За бокса не съм осведомен.

Най-лошото е, че сходна неточно подадена информация се приема като " чиста монета " от медиите и се популяризира стремително.

Надявам се и моето известие да бъде по този начин бързо публикувано, както и миналата информация за международния първенец по бокс и кикбокс по едно и също време.

С почитание:

Галин Димов - Председател на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай ".
 Министър Кралев награди медалистите от Световното състезание по кикбокс
Министър Кралев награди медалистите от Световното състезание по кикбокс

Галин Димов съобщи, че е извънредно удовлетворен от представянето на състезателите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР