Във връзка с историческата дата 9-и септември Градският съвет и

...
Във връзка с историческата дата 9-и септември Градският съвет и
Коментари Харесай

Комунистите в Пловдив празнуват 9 септември

Във връзка с историческата дата 9-и септември Градският съвет и районните структури  на Българска социалистическа партия в Пловдив проведоха две празнувания във връзка 79 години от свалянето на прохитлеристкото държавно управление в България и образуването на Първата Българска Република.

В ранните часове на деня над 60 социалиста се качиха на историческата поляна в околност „ Копривките “ на паметника, който символизира героичната крах на бригада „ Георги Димитров “. Мероприятието беше водено от ръководителя на районен съд на БСП-„ Южен “ Екатерина Делинова.

Слова произнесоха ръководителят на Горско стопанство на БСП-Пловдив и депутат Иван Петков, който съобщи,  че не би трябвало да се разрешава да бъдат премахвани и заличавани исторически дати. Дати, които са съдействали страната ни да заема челни позиции в стопанската система, образованието, културата, индустрията и доста други сфери и браншове, които в наше време са на дъното, а сегашните управници с нищо не се борят против обществените проблеми и икономическите дефицити, а работят единствено за заличаването на исторически обстоятелства и за персонални финансови облаги.

Кандидатът за кмет на социалистите в града под тепетата арх. Костадин Палазов също засегна в словото си обстановката с смяната на историята ни и с бутането на паметниците ни. Той акцентира достиженията, достигнати след 9-и септември, и разяснява обстановката в Пловдив със застрояването и унищожаването на зелените площи. Като претендент ясно изрази волята си за справяне с тези проблеми и съобщи, че дружно с претендентите за общински съветници и за районни кметове ще покажат новото и същинско лице на Българската социалистическа партия.

По традиция лявата общност в Пловдив означи 9-и септември и с митинг-поклонение на Братската могила. Тазгодишното мероприятие, проведено от районен съд на БСП-„ Западен “, беше водено от претендента за кмет на региона Наум Китанов, който напомни събитията, създали датата историческа. Той показа и претендентите за кметове на Българска социалистическа партия за регион „ Южен “ – проф. Христо Бозуков, за „ Централен “ – Минка Сърнешка и за „ Тракия “ – Анелия Кирова.

След него беше дадена думата и на лидера на листата и някогашен депутат инж. Калин Милчев, който означи, че въпреки девети септември през днешния ден да е по-различен, той е изпълнен с вяра за идните по-добри дни. Той акцентира, че дружно и единни социалистите ще покажат на пловдивчани, че заслужават още веднъж да мечтаят.

Закриващи думи пред събралите се хора произнесе и претендентът за кмет на Българска социалистическа партия арх. Костадин Палазов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР