Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Националният осигурителен институт

...
Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната Националният осигурителен институт
Коментари Харесай

НОИ призовава клиентите да се въздържат от лично посещение на офисите му

Във връзка с епидемиологичната конюнктура в страната Националният застрахователен институт (НОИ) още веднъж приканва всички свои клиенти да се въздържат от персонално посещаване в офисите на институцията в цялата страна, с изключение на в случаи на действителна необходимост. Във всички други случаи разполагаем са различните форми за контакт с Национален осигурителен институт: над 70 електронни услуги, Контактен център (0 700 14 802), писма или е-поща.

Както е известно, личен идентификационен код (ПИК) на Национален осигурителен институт дава комфортен и при сегашните условия изключително подобаващ метод за прилагане на редица електронни, справочни и административни услуги през интернет страницата на института. Притежатели на ПИК все още са към 1,5 милиона български жители, които посредством него и без да посещават офисите на институцията могат да получат лични информации, които са свързани с достъп до персоналните им данни.

По интернет те могат да наблюдават осигурителния си статус и дали работодателят им начислява дължимите осигуровки. Ако им следва пенсиониране, потребителите могат да ревизират наличната информация за насъбрания си застрахователен стаж и приход, както и да изчислят прогнозния размер на пенсията си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР