Във връзка с актуалната ситуация с развитието на епидемията коронавирус

...
Във връзка с актуалната ситуация с развитието на епидемията коронавирус
Коментари Харесай

МВнР препоръчва на българските граждани да не пътуват до Китай

Във връзка с настоящата обстановка с развиването на епидемията ковид 2019-nCoV, от през днешния ден, 01 февруари 2020 година Министерството на външните работи на България увеличи показателя на риска при пътешестване до Китай до Ниво 4: Предупреждение за прекратяване на пътуванията в цялата страна (освен при последна необходимост).

„ Препоръчваме настоятелно на всички български жители, освен на територията на България, само че и където и да се намират, да не пътуват в Китай “, съобщи пред медии вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на след среща при министър-председателя Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по отношение на ограниченията за ограничение и разпространяване на ковид в България. На срещата участваха още министрите на опазването на здравето Кирил Ананиев  Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през и на вътрешните работи Младен Маринов  Младен Маринов Младен Маринов е роден на 21 ноември 1971 година в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,.

Световната здравна организация прави оценка риска от новия ковид като „ доста висок “ за Китай, а на районно и интернационално равнище като „ висок “.

Борисов за ковид: Рисковете са огромни

На 30 януари 2020 година по рекомендация на Комитета за изключителни обстановки, генералният шеф на СЗО, доктор Тедрос Гебрейезус е заявил, че експлоадирането на епидемията на ковид 2019-nCoV съставлява изключителна обстановка в региона на публичното опазване на здравето от интернационално значение.

Трима български жители все още са декларирали, че желаят да изоставен град Ухан в Китай. Един от тях е с двойно, в това число немско поданство, и към този момент е изхвърчал за Германия като ще остане там в 14 -дневна карантина.

Другите двама български жители се чака да излетят от Ухан късно довечера българско време на борда на френски аероплан в границите на общоевропейска интервенция. В момента двамата български жители към този момент са на територията на Генералното консулство на Франция в Ухан в очакване на полета. По проект самолетът ще кацне в Южна Франция в неделя. Създадена е организация българските жители незабавно по-късно да бъдат доведени в България с военно-транспортния аероплан „ Спартан “, придружавани от медицински екип от Военно-медицинска академия и ще останат във ВМА под карантина. В случай, че са посочили признаци за заболяване на борда на самолета на път за Франция, ще останат под карантина във Франция.

„ Искам да благодаря на нашите чиновници от посолството ни в Пекин за това, че оказват голямо подпомагане на българските жители. Благодаря и на китайските управляващи, с които сме в непрекъсната връзка, за това, че взимат всички ограничения за ограничение разпространяването на този вирус “, акцентира Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Последните данни на СЗО от 31 януари, 2020 година сочат за 9826 доказани случая на заразяване с ковид 2019-nCoV в международен мащаб, от които 9720 – в Китай. Броят на случаите с съмнение за заразяване с вируса в страната са 15 238, тежкоболните са 1527, а смъртните случаи досега – 213. Извън Китай, СЗО оповестява за 106 доказани случая в 19 страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР