Във Видин се провежда фестивалът Изкуство и култура. Той се

...
Във Видин се провежда фестивалът Изкуство и култура. Той се
Коментари Харесай

Фестивал Изкуство и култура” започна във Видин

Във Видин се организира фестивалът „ Изкуство и просвета. ” Той се провежда от съдружие „ Институт за териториални нововъведения и съдействие в границите на план „ Активно изкуство за атрактивен туризъм ”. Фестивалът е пилотен план, финансиран по стратегия ИНТЕРРЕГ Румъния-България и ще продължи три дни.

" За мен е извънредно наслаждение да участвам на откриването на фестивала " Изкуство и просвета ", който се организира на актуализирания площад във Видин, на брега на река Дунав - реката, която ни свързва ”, сподели в приветствието си при откриването на фестивала регионалният шеф Албена Георгиева. " Искам да поздравя всички производители, които в границите на три дни ще разпространяват нашето прелестно и богато културно-историческо завещание. Радвам се, че Видин е хазаин на тази демонстрация ", сподели още Георгиева.

С одобрение към всички присъстващи на откриването на фестивала се обърна и кметът на община Видин Огнян Ценков.

На актуализирания площад " Бдинци " са разпънати изложбени шатри и в границите на три дни посетителите ще се любуват на разнообразни по темперамент събития навън. За положителното въодушевление на всички, уредниците са подготвили и богата музикална стратегия.

В последния фестивален ден художници от страната ще показват своите произведения с естествени и културни забележителности от трансграничния район.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР