Във видеообръщение в социалната мрежа българският евродепутат Ангел Джамбазки информира

...
Във видеообръщение в социалната мрежа българският евродепутат Ангел Джамбазки информира
Коментари Харесай

Джамбазки сигнализира за нарушения и изясни процедурите по пакет Мобилност

Във видеообръщение в обществената мрежа българският евродепутат Ангел Джамбазки осведоми какво се случва оттук нататък след гласуването на пакета „ Мобилност “ в Екологичен потенциал, което се организира през днешния ден.
Джамбазки разказа по какъв начин са били нарушени разпоредбите за дневния ред и за класификация на предложенията .
" Гласуването стартира по едни правила, а в средата прекъсна и се гласоподава накуп. Целта бе да не бъдат гледани нашите оферти в отбрана на превозвачите ни ", изясни той.
" Трите отчета по пакет „ Мобилност “ са признати на първо четене . Не са признати на второ четене! Тези документи не са влезнали в действие! Не беше гласуван мандат за договаряния – така наречен триалог, това следва да се случи в понеделник ", сподели Джамбазки.
Сподели с твоите другари
Той прикани всички български представители в Екологичен потенциал да бъдат на съвещанието на транспортната комисия , проведени и мобилизирани да дадат отпор и да не бъде даден мандат за договаряния.
Българският евродепутат Ангел Джамбази изясни и какво следва в другите случаи:
„ Ако транспортна комисия гласоподава предоставяне на мандат, ще се опитат да създадат гласоподаване на мандата на последната сесия на този мандат на Екологичен потенциал в Страсбург, която е на 18 април. Междувременно разпоредбите няма да са в действие, тъй като го няма триалога . “
Джамбазки съобщи, че ще изпрати писмо до българското държавно управление с гледище да направи контакти с румънското държавно управление . " България би трябвало да застъпи тезата, че не би трябвало този триалог да бъде извършен в края на председателството на Румъния на Европейски Съюз.|
Триалогът съставлява мандат за договаряния по обещано предложение за законодателство сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и Европейски Съюз. Такива договаряния дават тенденция за финален вид на съответното препоръчано законодателство.
Ангел Джамбазки се ангажира, дружно с други български евродепутати, да приготви всички нужни документи и информации , които ще даде на министъра на превоза Росен Желязков и министър-председателя Бойко Борисов, за България да заведе дело в съда на Европейски Съюз в Люксембург. " Трябва да сме подготвени и на тази стъпка, безапелационен е той. "
На държавно равнище би трябвало да се търси съдействие с всички наранени от пакета „ Мобилност “ страни.
" Следващият мандат на Екологичен потенциал ще е основен за решаването на въпроса, по тази причина е значимо какви представители ще изпрати страната ни там ", подсети в умозаключение на обръщението си българският евродепутат Ангел Джамбазки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР