Във Великобритания започнаха 4-дневните празненства по повод 70 г. от

...
Във Великобритания започнаха 4-дневните празненства по повод 70 г. от
Коментари Харесай

70 години на трона: Празненствата за юбилея на кралица Елизабет II продължават

Във Англия започнаха 4-дневните празненства във връзка 70 година от възкачването на трона на английската кралица Елизабет II. 96-годишната кралица откри сама обилният церемониал от балкона на Бъкингамския замък.

За британците беше разгласен дълъг неработен уикенд последните два дни от седмицата – четвъртък и петък.
По непотвърдена информация, изхарчените средства от хазната във връзка празненствата са към 30 милиона паунда, само че се чака приходите от туристи да ги надвишат неведнъж. Вероятно самите британците ще похарчат над 1 милиард паунда за празника - да купят сувенири или да честват с другари.
За юбилея на кралицата дойдоха също Меган и Хари, които провокираха огромен медиен интерес. Тяхната щерка, кръстена на кралицата, през днешния ден чества рожден ден, само че към момента не е ясно дали Елизабет II ще участва на тържеството. Официално към този момент е обявено единствено, че 96-годишната кралица ще пропусне обичаното си спортно събитие, конните надбягвания "Дерби " в Епсъм, Съри.
По мотив годишнината бе разгласен и конкурс за формалния десерт за платинения празник на кралицата. Джема Мелвин е направила десерта, въодушевена от лимоновия коктейл, сервиран на сватбата на кралицата с принц Филип през 1947 г.
Сладкишът е подготвен от пластове лимонен крем - желе "Сейнт Клементс ", мандариново кули и бисквити "Амарети ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР