Във Великобритания се връщат болести от XIX век, които се

...
Във Великобритания се връщат болести от XIX век, които се
Коментари Харесай

Глад мори британците, разболяват се от болести от 19 век

Във Англия се връщат заболявания от XIX век, които се дължат на недохранване, оповестява Народоосвободителна въстаническа армия, цитирайки данни на Европейската статистическа работа.

Става въпрос главно за скорбут и рахит, които са били постоянно срещани през Викторианската ера. Скорбутът се дължи на дефицит на витамин C и един от присъщите му признаци е кървящи венци. По-често поразява възрастните хора. Рахитът пък води до изкривяване на костите в резултат на дефицит на витамин D и се следи най-вече при деца. И двете болести се дължат на непълноценно хранене, от което Обединеното кралство смяташе, че се е избавило, с помощта на в допълнение обогатяване на съществени артикули с витамини и добре развита обществена система, подпомагаща най-нуждаещите се.

Заради растящите цени на питателните артикули обаче обичайна британска закуска с наденички, бекон, яйца и фасул с филийки към този момент за много хора е единствено препечена филийка с чай, признаха лекари.

Позовавайки се на Закона за социална информация, авторитетният вестник „ Таймс ” изиска данни от английското опазване на здравето, които демонстрират, че близо 11 000 души са били лекувани в британските лечебни заведения през предходната година поради недохранване. „ Таймс ” заяви, че 171 души са лекувани от скорбут и 482 пациенти са признати с рахит, като множеството са деца.

Най-сериозен риск има за фамилиите с дребни деца, изключително през летния сезон, когато образователните заведения са във почивка и малчуганите не могат да разчитат на пълноценната безвъзмездна храна в тях за обяд.

Специалисти предизвестяват, че епидемията от затлъстяване е различен знак за недохранване. Пълните хора консумират евтини и нездравословни храни като чипсове, тестени ястия и безалкохолни, от които обаче не получават нужните им витамини. Ако на бедните не бъде помагано в тези спешни времена, скоро Обединеното кралство ще се окаже с още хиляди, страдащи от заболявания от Викторианската ера.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР