Във Великобритания работещата в родилно отделение медицинска сестра Луси Летби

...
Във Великобритания работещата в родилно отделение медицинска сестра Луси Летби
Коментари Харесай

Доживот за медицинска сестра, убила 7 бебета

Във Англия работещата в родилно поделение здравна сестра Луси Летби бе приета за отговорна в убийството на 7 бебета и опит за ликвидиране да други шест, което я прави най-сериозния сериен палач на деца в съвремената английска история и повдига незабавни въпроси дали нейните закононарушения са могли да бъдат предотвратени.

33-годишната Луси Летби бе задържана през вчерашния ден, откакто бе наказана за „ добре планувано и невъзмутимо “ ликвидиране на пет недоносени момчета и две новородени девойки в родилното поделение на болница в Севереозападна Англия главно през 2015 и 2016 година.

Министрите поръчаха без значение следствие за това по какъв начин Летби е съумяла да реализира ужасяващия си проект, само че остава въпросът дали бебетата е можело да бъдат избавени, в случай че управлението на болничното заведение е дейтвало по-навреме.

Доктор Стивън Брейри който пръв предизвести за връзката на здравната сестра с необикновените смъртни случаи счита, че шефовете са показали немарливост, като не са се обърнали по-рано към полицията.

Сред жертвите на Луси Летби са двама идентични братя тризнаци в границите на 24 часа, новородено с тегло под 1 кг, смъртоносно инжектирано с въздух, и момиче, родено 10 седмици прибързано, убито при четвърти опит.

Опечалени родители плакаха в публичната изложба, до момента в който присъдите бяха произнасяни в продължение на няколко трагични дни в Кралския съд в Манчестър, след един от най-продължителните процеси за ликвидиране напоследък.

Извън съда родителите на жертвите споделиха, че справедливостта е спечелила, само че никаква присъда няма да отстрани изключителната болежка, яд и страдалчество, които всички те трябваше да изпитат.

Очаква се в понеделник, когато бъде разгласен размерът на наказването, Летби да стане едвам третата жива жена в Обединеното кралство, получила пожизнен затвор.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР