Във Великобритания продължават стачките на железопътните работници след като поредните

...
Във Великобритания продължават стачките на железопътните работници след като поредните
Коментари Харесай

Продължават стачките на железопътните работници във Великобритания

Във Англия не престават стачките на железопътните служащи откакто следващите договарянията сред профсъюзите и работодателите се провалиха.

Най-големият синдикат на транспортните служащи RMT упрекна министъра на превоза Грант Шапс за неуспеха на договарянията с отхвърли му да разреши на работодателите от Network Rail да отдръпват заканите си за съкращения на служащи. Шапс назова обвиняването „ цялостна неистина “ и от своя страна упрекна профъсюза като единствен виновен за всеобщото нарушеване на превоза.

Милиони британци станаха пострадали във вторник, когато бе първия ден от най-голамата жп стачка на Острова за последните повече от 30 години. Трета стачка е планувана за събота.

Източник от Network Rail е декларирал за BBC, че в договарянията съвсем не е бил отбеляздан прогрес и че даже наподобява, че позицията на RMT се е втвърдила. Не е правено ново предложение за увеличението на заплатите.

RMT желае нарастване от 7% поради повишаването на живота откакто инфацията доближи 9,1% и прогнозата е за 11% през есента. Работодателите са подготвени да обезпечат единствено 3% нарастване на заплатите при изискване, че профсъюзите одобряват новите работни практики. Лидерът на лейбъристите Киър Стармър упрекна премиера Борис Джонсън и Грант Шапс, че „ не си помръдват даже пръста, с цел да спрат стачките “.

В сряда, въпреки и  да не бе протестен ден, се движиха едвам към 60% от влаковете.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР