Във Великобритания остават по-малко от две седмици до излъчването на

...
Във Великобритания остават по-малко от две седмици до излъчването на
Коментари Харесай

След по-малко от две седмици Великобритания ще има нов премиер

Във Англия остават по-малко от две седмици до излъчването на нов водач на Консервативната партия и министър председател на страната сред Лиз Тръс и Риши Сунак. Фаворит за момента е Тръс, само че Сунак остро подлага на критика нейните стопански проекти за справяне с високите енергийни сметки като " изцяло несъстоятелни ", съобщи БНР.

Риши Сунак, който е някогашен финансов министър, съобщи, че Лиз Тръс не може да си разреши по едно и също време да редуцира налозите и да обезпечи пакет от помощи, тъй като с цел да го реализира заемите ще доближат рисково равнище, а това ще навреди на публичните финанси и ще усили още повече инфлацията.

Това става на фона на тревожни известия, че Лиз Тръс приготвя ексклузивен бюджет, който не е съпроводен от самостоятелни прогнози и оценки.

Тази заран депутатът Кевин Холинрейк, който поддържа Риши Сунак, даже съобщи, че проектите на Лиз Тръс за справяне с рецесията с постъпването на живота посредством понижаване на налозите без да се помогне на най-уязвимите семейства, могат да изкарат хората по улиците.

По-рано Майкъл Гоув упрекна Лиз Тръс, че " няма връзка с действителността ".

Членовете на Консервативната партия, които ще изберат новия водач, би трябвало да подадат по пощата техните гласове до 2 септември.

Резултатът би трябвало да стане прочут на 5 септември.

Не е ясно какъв брой е огромна членската маса. На предходното гласоподаване за водач през 2019 година бяха регистрирани 160 000 партийни членове. Сега обаче тази численост евентуално е по-голяма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР