Във Великобритания министърът на финансите Куази Куартенг трябва да представи

...
Във Великобритания министърът на финансите Куази Куартенг трябва да представи
Коментари Харесай

На Острова представят мерките за справяне с кризата

Във Англия министърът на финансите Куази Куартенг би трябвало да показа по този начин наречения „ незабавен мини-бюджет “ на новото държавно управление, с който се цели справяне с рецесията с повишаването на живота, съобщи БНР. Съкращаване на налозите и спомагателни държавни заеми се чака да бъдат в основата на ограниченията.

Някои неща от проектите на държавното управление към този момент са ясни. Става дума за установяване на таван от 2 500 паунда годишно за енергийните сметки и спомагателна помощ за най-уязвимите. Увеличението на националните осигурителни вноски, въведено от предходния финансов министър Риши Сунак през април, за финансиране на опазването на здравето и обществените грижи, ще отпадне от 6 ноември.

Това, което британците ще научат през днешния ден визира най-много стопанската система. Посланието на Куартенг е, че Англия може пораства с по-бързи темпове, в случай че частният бранш бъде освободен от данъчното задължение и регулации.

Финансовият министър сподели тази седмица, че е допустимо да се увеличи растежът на брутния вътрешен артикул до 2,5%, в случай че проектите му бъдат изпълнени.

През последните 12 години на ръководство на консерваторите, растежът на националния приход обаче е бил приблизително с 1,5%, а заплатите на множеството служащи са в застой. Институтът за фискални проучвания разяснява, че има малко доказателства, че намаляването на налозите и дерегулацията оферират „ вълшебен лек “ за стимулиране на растежа. От института считат, че концепцията за понижаване на налозите за реализиране на резистентен напредък е много хазартна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР