Във Великобритания доставките на важни лекарства, включително ваксини за коронавируса,

...
Във Великобритания доставките на важни лекарства, включително ваксини за коронавируса,
Коментари Харесай

Опасения за недостиг на лекарства във Великобритания без сделка за Брекзит

Във Англия доставките на значими медикаменти, в това число ваксини за ковид, могат да пострадат съществено, в случай че държавното управление не реализира Брекзит договорка. Тези предизвестия идват на фона на рецензиите на проектите на премиера Борис Джонсън да разреши събиране на фамилии за Коледа.

От Асоциацията на английската фармацевтична промишленост предизвестиха за огромно оскъпяване, по-голяма администрация и закъснение на доставки на лекарства, в случай че комерсиална договорка за Брекзит не бъде реализирана.

Изпълнителният шеф на асоциацията Ричард Торбет съобщи за Скай нюз, че заради сложността на регулациите в сектора се притеснява, че проблеми могат да зародят даже, в случай че има договорка, само че без тя да е изпипана във всички области.

Англия изнася всеки месец към 45 милиона колета с медикаменти за Европейски Съюз и внася други 37 милиона от Евросъюза, което е огромен търговски размер и в случай че доставките бъдат нарушени последствията за пациентите ще бъдат големи, показаха от асоциацията.

Тази угриженост идва на фона на оповестените нощес от държавното управление проекти за Коледа, които разрешават събиране на до три фамилии в границите на пет дни по празниците и рухване на възбраната за пътешестване.

Вероятно доста британци са разчувствани от предоставената им опция да честват Коледа по-нормално, само че мярката бе подложена на критика както от здравните и научните специалисти, които считат, че събирането на фамилии ще докара до разпространяване на болестта, по този начин и от ресторантьорите хотелиерите, които пък недоволстват, че се позволява събиране на фамилии по домовете, а на тях не се позволява да отворят пълноценно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР