Във Великобритания днес се очаква съдебно решение дали е валидна

...
Във Великобритания днес се очаква съдебно решение дали е валидна
Коментари Харесай

Британски съд решава дали е валидна заповедта за арест на Джулиан Асандж

Във Англия през днешния ден се чака правосъдно решение дали е годна издадената заповед за арест на създателя на „ Уикилийкс “


Джулиан Асандж живее в еквадорското посолство в Лондон към този момент повече 6 години, откакто шведски прокурори заведоха против него дело за полово принуждение. Той влезе в посолството през 2012 година, когато бе пуснат под гаранция и макар че следствието против него в този момент бе прекъснато, той ще бъде задържан, в случай че напусне постройката, тъй като е нарушил изискванията по освобождението си под гаранция.

Адвокатите на Асандж подадоха молба до Уестминстърския магистратски съд за отдръпването на заповедта за ареста с аргумента, че тя към този момент не е съответна. И двете страни ще имат право да апелират.

Асандж счита, че ще бъде екстрадиран в Съединените щати, в случай че напусне еквадорското посолство, с цел да бъде разпитан за активността си в „ Уикилийкс “.

Неговият юрист Дженифър Робинсън акцентира, че английските управляващи са отказали да потвърдят или да отрекат дали е получена заповед от Съединените щати за изгонването на Асандж.

При състояние, че Централно разузнавателно управление на САЩ счита „ Уикилийкс “ за „ враждебна организация “ паниката за риска от изгонване остава, съобщи Робинсън.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР