Във Велико Търново отбелязаха Световния ден за борба с глада,

...
Във Велико Търново отбелязаха Световния ден за борба с глада,
Коментари Харесай

Безплатно храна за нуждаещи се ще предлага столичен ресторант през зимата

Във Велико Търново означиха Световния ден за битка с глада, като организираха доброволчески акции в помощ на нуждаещите се. Столичен ресторант ще дава гратис храна през зимата за нуждаещи се. Инициативата стартира от 1 ноември.
„ Всеки ден ще има друга чорба, особено за тях ще се готви, няма да бъде храната, която е останала от обяд”, увери притежателят на ресторанта Мартин Мартинов пред БТВ.

Доброволци ще оказват помощ с набирането на артикули и приготвянето им.

„ Това храни душата на един човек в последна сметка. Всички други материални придобивки, поради които работим, с цел да притежаваме, не могат да ни донесат това възприятие, както ще ни донесе една такава самодейност да нахраниш един човек”, споделя Десислава Димитрова, един от доброволците.

Във Велико Търново през днешния ден означиха Световния ден за битка с глада, като организираха доброволчески акции в помощ на нуждаещите се. В селата дарителското съдружие " Свети Иван Рилски " раздаде пакети с хранителни артикули, а студенти по медицина гратис мериха кръвното налягане на възрастните, оповестява БНР.

100 порции яхния от зрял боб и самун раздадоха на нуждаещите се доброволците от Младежкия червен кръст. Пенсионери, които получиха от топлия обяд на БЧК и Домашния обществен патронаж, споделиха по какъв начин оцеляват:
" Благодарение на такива помощи! Понякога на възрастните хора децата оказват помощ. Ако не са те, изгубени сме ".
" Сега излязох от болничното заведение и като ми споделиха, че има храна, и ми дадоха. Сега ще седна тук и ще го изям. Нашите пенсии са дребни, не можем да си вземем месо ".

В международен мащаб Организация на обединените нации регистрира, че броят на гладуващите на Земята се е нараснал през последните три години. Всеки девети човек на планетата попада в графата „ недохранени” през 2017 година с непосредствено 2016 година гладуващите са със 6 милиона повече.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР