Във вчерашната акция участваха служители от местното районно управление, пловдивските

...
Във вчерашната акция участваха служители от местното районно управление, пловдивските
Коментари Харесай

Спецакция в няколко села от Община Хисаря

Във вчерашната акция участваха чиновници от локалното районно ръководство, пловдивските браншове „ Специализирани полицейски сили “ и „ Пътна полиция “ и жандармерията, а задачата на засиленото полицейско наличие бе предварителна защита на престъпността и застраховане на пътната сигурност в дребните обитаеми места.

Резултати от интервенцията:

Проверени са десетки частни адреси, търговски обекти и заведения, няколко пункта за цветни и черни метали, заложна къща, места за престояване на лица от престъпния контингент. Също са документирани 32 инспекции по Закона за частната охранителна активност, 21 по линия на контрабандата с акцизни артикули. Контрол е осъществен и по Закона за гражданската регистрация, както и за противозаконното владеене и предпазване на огнестрелно оръжие и муниции.

Досъдебно произвеждане е стартирано против гражданин на село Черничево, в чийто парцел са открити към 40 куб метра дърва за огрев без документи за генезис и метод на придобиване. Иззетата широколистна дървесина е от разнообразни типове, а по предварителна оценка цената й възлиза на към 2000 лв..  

Три са установените случаи на нелегално предпазване и разпространяване на артикули без български бандерол, по които са формирани инспекции за закононарушение по член 234, алинея 1 от Наказателен кодекс. От притежател на магазин в село Беловица са конфискувани 68 литра течност с аромат на алкохол, а други 33 литра сходно наличие – от адреса на мъж от село Дълго поле. В дома на жена от Паничери пък са открити няколко кг контрабанден тютюн.

В рамките на осъществения пътен надзор е стартирано бързо произвеждане против 59-годишен лидер от Кърджали. При прекъсването му в Старо Железаре с управлявания лек автомобил „ Ланчия “ е открито, че мъжът е седнал зад кормилото с отнета шофьорска брошура след влезнала в действие присъда. Тестът му с дрегер отчел централизация на алкохол над 0,5 промила.  Шофьорът отказал да даде кръвна проба за химически разбор. С полицейска заповед е арестуван за период до 24 часа.

Общо на пътя са тествани 263 автомобила и 335 лица. Съставени са 21 акта и 53 фиша по Закона за придвижване по пътищата. С техническите средства са засечени 99 нарушавания на скоростните режими в обитаемоте места. За погрешно придвижване и неспазване на знаците и маркировката са глобени 9 водачи, а други 22 – за  неносене на нужните пътни документи. Технически неизправни са били 10 от тестваните моторни транспортни средства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР