Във Ватиканските музеи туристите могат да се полюбуват на двуметровата

...
Във Ватиканските музеи туристите могат да се полюбуват на двуметровата
Коментари Харесай

Защо античните статуи имат изключително малки пениси?

Във Ватиканските музеи туристите могат да се полюбуват на двуметровата мраморна скулптура " Лаокоон и синовете му ", която е основана преди 2000 години. Именно троянският сановник Лаокоон е предизвестил съгражданите си да не позволяват в града дървения кон на гърците, който в последна сметка води до рухването на Троя. Такъв обаче е бил проектът на боговете и тъй като Лаокоон им попречил със своето предизвестие, те изпратили змии да убият него и децата му.

Историята е доста вълнуваща, само че посетителите на музея се впечатляват най-много от един подробност - пенисът на Лаокоон е извънредно дребен. При това напълно не е единствено той - музеят е цялостен със скулптури на мускулести мъже с дребни полови органи.

Но за какво методът на създателите от Античността е бил подобен? Археоложката Киара Гати, която е и екскурзоводка, знае обяснението:

" В антична Гърция и в античен Рим огромните гениталии са били считани за грозни. Каменоделците са изобразявали единствено дребни пениси, тъй като са желали да насочат следното обръщение - този мъж е рационално настоящ интелектуалец и като подобен управлява нагона си ", споделя пред " Дойче Веле ".

Респективно мъжът от Античността е успявал да се управлява и да се владее - за разлика от варварите и някои богове като Дионис, бога на виното, удоволствията и екстаза. Част от неговата свита са сатирите - демони с човешки тела, само че с кози крайници, известни със слабостта си към алкохола и оргиите.

" Тези богове и горски духове са били сладострастни, заради което и половите им органи са със съответната величина ", показва Гати. Най-големият пенис несъмнено е бил на сина на Дионис Приап, който го посочил на богинята на любовта Афродита. Тя отвела в планините детето с ненормално огромния пенис. Там то било намерено от овчари, които го отгледали и го почитали като притежател на изобилие.

Малкият пенис като блян за хубост е гръцки " патент ". Преди 2400 години комедиографът Аристофан има ясни показа за това по какъв начин би трябвало да наподобява идеалното мъжко тяло:

" Блестяща гръд, светла кожа, необятни плещи, дребен език, солидни задни елементи и дребен пенис ".

Римляните възприемат тези показа, само че не са единствено те - ренесансови създатели като Микеланджело и Рафаело се въодушевяват от съвършено моделираните статуи от Античността и се ориентират по тях в работата си. Така да вземем за пример Давид на Микеланджело, основан сред 1501 и 1504 година, който през днешния ден се намира в галерията на Академията във Флоренция, има напълно мъничък пенис.

Днес отношението към мъжкото съвършенство е по-различно. На дребните пениси не се гледа с положително око, до момента в който огромните са считани са симптом на неустрашимост и фактор за триумфа. Актуално изследване на университета " Станфорд " в Калифорния даже свидетелства, че те стават все по-дълги: през последните 30 години мъжкият сексуален орган в редица райони по света и във всички възрастови групи е повишен с 24 %, установяват учените от изследователския екип.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР