Във Вашингтон се опасявали, че атаките предимно със символичен характер

...
Във Вашингтон се опасявали, че атаките предимно със символичен характер
Коментари Харесай

САЩ забранили на Украйна удар по пристанището Новоросийск frognews.bg

Във Вашингтон се страхували, че офанзивите най-вече със алегоричен темперамент за Украйна може да провокират нападателен отговор от страна на Кремъл. Един от сюжетите за нападателна реакция не изключва приложимост на тактическо нуклеарно оръжие.

 

И до през днешния ден няма публично удостоверение за достоверността на документите, картите и изображенията, само че източници от разследващите среди разясниха за няколко американски издания, че е по-вероятно те да са същински, въпреки някои от тях явно да са манипулирани.

 

Плановете били спрени евентуално преди 22 февруари, показвал отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ, само че в него не се посочвало кой тъкмо се е намесил и за какво украинците са се съгласили.

Изданието разяснява, че се е срещнало и с документи, които не са оповестени, като се оформяло усещане, че в Киев от време на време са нетърпеливи да пренесат военните удари на съветска територия.

" Това разруши илюзиите им за сигурност. Има хора, които слагат експлозиви. Има дронове. Докато не се възвърне териториалната целокупност на Украйна, ще има проблеми вътре в Русия ", сподели Буданов през януари пред " Вашингтон пост ". Той разказан като " упорит 37-годишен военачалник и изгряваща звезда в украинската войска ". В частен диалог американски и европейски чиновници показват възхищението си от Буданов, само че също по този начин споделят, че дързостта му от време на време ги изнервя, добавя днешната публикация.

" Американски чиновници също са загрижени, че Пекин евентуално ще преглежда офанзивите на Украйна в Русия като " опция да показа НАТО като агресор " и че Китай може да усили поддръжката си за Русия, в случай че счита, че офанзивите са " обилни ", съгласно други класифицирани документи ", добавя " Вашингтон пост "

Съединените щати не разрешават на Украйна да употребява американско оръжие за удари по Русия и по-дръзките офанзиви се правят с украински дронове. Но изданието показва: " Украински публични лица от дълго време обявиха в частни диалози, че Съединените щати де факто управляват някои военни интервенции. Например Киев нормално няма да стреля със своите усъвършенствани ракетни системи, предоставени от Съединени американски щати, без координати, доказани или предоставени от американски боен личен състав от база в Европа, с цел да се подсигурява точността на ударите и да се резервира артилерията от ответен удар. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР