Във Варненска област училищата остават затворени. Нито едно държавно или

...
Във Варненска област училищата остават затворени. Нито едно държавно или
Коментари Харесай

Училищата във Варна не разполагат с разработена система за дистанционно обучение

Във Варненска област учебните заведения остават затворени. Нито едно държавно или общинско учебно заведение към момента не разполага с създадена система за отдалечено образование. Институциите работят, с цел да стартират подкрепяне на образователния развой онлайн.

Дистанционното образование изисква механически запас и подготовка на преподавателите. Във Варна са направени стъпки в тази посока, съобщи началникът на просветителния инспекторат в града Венцеслава Генова.

Венцеслава Генова, шеф на РУО-Варна: Тук не става въпрос за преподаване на образователен материал по образователния проект. Тук става въпрос за помощни педагогичен действия, които да подкрепят образованието на учениците.

Някои частни учебни заведения във Варна, като " Малкият принц ", към този момент имат създадена система за цифрово образование - за преподаване и изпитване.

Тодор Янков, преподавател по Информатика и осведомителни технологии: Учителите разполагат с класни стаи по съответния предмет по който преподават. В тези класни стаи те си качват съответните урочни единици, които могат да бъдат както урок за нови познания, по този начин и урок за извършения.

Уроците включват презентации, видеа и игри. Така Веселина Белишка преподава британски на най-малките.

Веселина Белишка: Трябва да свържат картинката със съответната думичка - брекфаст, закуска. Ето по този метод, което е и за време.

Йоана Драганова, преподавател по български език и литература: Като цяло системата работи добре, нашите деца работят чудесно, особено моите, които са на самостоятелно образование - оправят се децата. Родителите, също имаме добра връзка и връзка с тях и те са удовлетворени.

По този метод в учебното заведение са работили без спиране при последните грипни ваканции.

/БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР