Във Варна вече пристигат официалните лица за утрешната среща на

...
Във Варна вече пристигат официалните лица за утрешната среща на
Коментари Харесай

Борисов, Мевлют Чавушоглу и евроминистърът на Турция са вече във Варна

Във Варна към този момент идват формалните лица за утрешната среща на върха Турция-ЕС.

В морската ни столица са външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу, както и министърът по европейските въпроси и основен договарящ по кандидатурата на южната ни съседка за участие в Европейския съюз Йомер Челик, съобщи БНР.

Според турски медии делегацията на президента Реджеп Ердоган ще включва още министърът на стопанската система Нихат Зейбекчи и комерсиалният министър Бюлент Тюфенкчи.

Премиерът Бойко Борисов също дойде, а вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева, както и министър Лиляна Павлова се чакат в резиденция Евксиноград до края на деня.

Заради обезпечаването на сигурността на президента Ердоган и на европейските водачи Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск във Варна има командировани чиновници на Министерство на вътрешните работи от цялата страна.

От регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в морската столица прецизираха, че от понеделник следобяд до 18 часа по главните трасета на напредването на кортежите на формалните посетители ще има ситуирани както патрулни коли, по този начин и служители на реда, а на главните кръстовища ще има регулировчици. Но увериха, че са взети ограничения за обезпечаване на естествен пропускателен режим и че варненци няма за какво да се притесняват от блокиране на града.

Летището и резиденция „ Евксиноград “ също са със засилена защита. Представителите на турските служби също са в града и работят дружно с Националната работа за защита на България за обезпечаване на сигурността на участниците в срещата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР