Във Варна се проведе Регионална конференция на СДС – Североизточен

...
Във Варна се проведе Регионална конференция на СДС – Североизточен
Коментари Харесай

СДС от Варна: Четворната коалиция и правителството водят държавата към банкрут

Във Варна се организира Регионална конференция на Съюз на демократичните сили – Североизточен район. Делегати на регионалните организации от Търговище, Добрич, Шумен и Варна се събраха в морската столица, с цел да дискутират по главните политически проблеми в дневния ред на страната. Регионалната конференция се събра и с цел да избере представител на Североизточния район в Националния изпълнителен съвет (НИС) на Съюз на демократичните сили.



Конференцията беше водена от заместник-председателя на Съюз на демократичните сили доктор Янко Станев. В приветствието си към делегатите на форума той акцентира, че “СДС има потребност да възроди структурите си, а това изисква ежедневна политическа работа. Трябват ни хората. Затова всяка община, на всички места, би трябвало да има структури. “ Той добави, че е наясно, че хората се интересуват от съдружната политика, която организира Съюз на демократичните сили. По думите на доктор Янко Станев, тя е „ безалтернативна “ и е нужна взаимопомощ. „ Затова ще се учим взаимно на просвета и съдружно взаимоотношение, като ние израстваме и те израстват с нас “, акцентира той.



В умозаключение доктор Янко Станев акцентира, че съгласно него консервативната дясна политика по средноевропейските стандарти няма опция и това държавно управление би трябвало да подаде оставка час по-скоро, тъй като на страната е нужно дясно-центристко експертно ръководство, което може да предотврати ляво-центристката демократична злополука, към която ни води това ръководство.

Председателят на Съюз на демократичните сили проф. Румен Христов изрече благодарности към доктор Янко Станев за организацията на конференцията и поканата. Освен него, форумът беше почетен и от основния секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров и евродепутата доцент доктор Александър Йорданов. От своя страна доктор Янко Станев насочи благодарности към всички делегати от Варна, Добрич, Шумен и Търговище.



доктор Николай Николов

Регионалната конференция на Съюз на демократичните сили – Североизточен район избра за собствен представител в Националния изпълнителен съвет (НИС) на партията доктор Явор Александров, повдигнат от Областния съвет на Съюз на демократичните сили в град Търговище. Неговата кандидатура завоюва в конкуренция с претендента от град Добрич – доктор Николай Николов, онколог. Д-р Явор Александров е ортопед, работи в МБАЛ „ Търговище “, два мандата общински консултант от Съюз на демократичните сили в Общински съвет –Търговище.



доктор Явор Александров

От името на конференцията благодарности получи Валентин Станев, който беше досегашният представител на Североизточния район в НИС на Съюз на демократичните сили. Неговата кандидатура беше издигната още веднъж от Областния ръководител на СДС-Варна, Коста Владимиров, само че господин Станев си направи самоотвод. Той акцентира, че решението му е подбудено от желанието му за мандатност и разширение на въздействието на обособените структури на партията в Североизточния район.



Делегатите на Регионалната конференция на Съюз на демократичните сили – Североизточен район показаха своите безпокойства от икономическата и политическата рецесия, в която ръководството на четворната коалиция: „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България, хвърля нашия район и Република България. В тази връзка конференцията единомислещо одобри политическа декларация.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР