Във Варна младежите с увреждания все по-трудно намират работа, въпреки

...
Във Варна младежите с увреждания все по-трудно намират работа, въпреки
Коментари Харесай

Европейски програми помагат на хора с увреждания в търсенето на работа

Във Варна младежите с увреждания все по-трудно намират работа, макар настоящите европейски стратегии за претовареност. Какви са аргументите?

Варна

„ Развитие на човешките запаси " е една от европейските стратегии, която оказва помощ на хората с увреждания в търсенето на работа.
Божидар Михайлов, шеф на Агенцията по заетостта във Варна: По скица „ Обучение и претовареност " все още за Варна единствено работят 88 души. Младежите са по-малко. Там единствено с 4 успяхме да сключим контракти.
Един от минусите на програмата е, че не наема младежи с увреждания, до момента в който са студенти. Освен това, процедурите за работодателите са административно усложнени и има повече наказателни клаузи в сравнение с поощрения. Няма и многообразие на работните места.
Пламена Янкова: Хората с увреждания не желаят единствено да работят на компютър да кажем. Имат и други благоприятни условия, и други умения, а единствено се предлага един аспект, един вид работа и това също лимитира интереса на хората с увреждания.
Хората с увреждания упорстват да се вкара посредничеството сред обособените групи в програмата.
Веселина Стоилова: Младежите по-скоро не са готови, съгласно мен, за работните места, които работодателите разкриват. А по този начин става, тъй като работодателите не са насочени какво тъкмо може да прави един човек с увреждане.
Всяка страна сама избира кой да поеме функционалността на посредник сред хората с увреждания и работодателите. Това може да са неправителствените организации или да се обособи звено в Агенцията по заетостта.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР