Във Варна хора протестират срещу намерението за добив на шистов

...
Във Варна хора протестират срещу намерението за добив на шистов
Коментари Харесай

Варненци протестират срещу добив на шистов газ

Във Варна хора стачкуват против желанието за рандеман на шистов газ в Добруджа , заяви Нова. Протестиращите обясниха, че водата в Генерал Тошево и водата във Варна е една и съща.

Жителите на морския град се тревожат, че съществува заплаха да се замърсят Девненските извори . Това е констатацията на двете басейнови дирекции.

Варненският административен съд ще прегледа жалбата на компанията, която получи неодобрението на Регионална инспекция за опазване на околната среда по отношение на капиталовото си желание да добива шистов газ в Генерал Тошево .

Фирмата апелира пред Министерството на околната среда и водите решението на Експертния екологичен съвет на Регионална инспекция за опазване на околната среда. С тази оценка сдружението получи възбрана за рандеман на шистов газ.

" Има евентуален риск и от тази позиция районната ревизия във Варна е дала негативно мнение. То беше обжалвано пред мен, удостоверил съм решението и естествено в този момент има опция да се отиде на съд, която е и идната инстанция ". Такава позиция съобщи екоминистърът Нено Димов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР