Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка по информация

...
Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е образувана преписка по информация
Коментари Харесай

ВАП възложи проверка на състоянието на настилката на пътя Лютиброд-Ребърково

Във Върховна административна прокуратура (ВАП) е формирана кореспонденция по информация в средство за всеобщо осведомление, в която се разказва неприятното положение на настилката на пътя Лютиброд - Ребърково. Посочени са и последствията за жителите - „ произшествия, спукани гуми и изкривени джанти ".

От ВАП е открито, че се касае за републикански път, като пълномощията за ръководство, в това число оперативно обмисляне на построяването - планиране и строителство, поддържането, както и образуване, възлагане, финансиране и надзор на дейностите, свързани директно с проектирането, построяването, ръководството, ремонта и поддържането, са предоставени от законодателя на Агенция „ Пътна инфраструктура ".

При това състояние от ВАП се преценява, че сходни нарушавания са от естество да обиден директно живота, здравето и имуществото на жителите.

Поради изложеното, в осъществяване на конституционния прерогатив на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността, в отбрана на държавния и публичния интерес и на съображение чл.145, ал.1, т.6 Закон за съдебната власт, е сезиран ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " в сходство с отговорностите във връзка с републиканските пътища и управителните пълномощия с оглед предприемане на всички ограничения /организационни, механически и т. н./ за обезпечаване на условия за непрестанно, безвредно и комфортно придвижване на републиканския път, в т. ч. и при съществуване на съответните предпоставки - и посредством взаимоотношение с други органи на власт, да вземем за пример, посредством прилагане на информация от Министерство на вътрешните работи по реда на Наредба № 5 от 2003 година за определяне и обезопасяване на секторите с централизация на пътнотранспортни катастрофи и за категоризиране сигурността на пътищата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР