Във т. нар Върховен съд на самопровъзгласилата се Донецка народна

...
Във т. нар Върховен съд на самопровъзгласилата се Донецка народна
Коментари Харесай

Съдът в Донецк започна ново дело срещу чуждестранни бойци

Във т. нар " Върховен съд " на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) е получено за разглеждане ново дело против задгранични военни от Швеция, Хърватия и Обединеното кралство. Имената им са известни - това са Матиас Густавсон, Векослав Пребег, Джон Хардинг, Дилън Хил и Андрю Хил, заяви съветската работа на Би Би Си.

Всички те са пленени в Мариупол и съгласно самопровъзгласилата се ДНР са били част от батальона " Азов " и са упрекнати в наемничество.

В началото на юни съдът на самопровъзгласилата се ДНР по същите обвинявания осъди на гибел двама английски жители Шон Пинър и Ейдън Аслин и жител на Кралство Мароко Брахим Саадун.

22-годишният английски жител Пол Ури, умря на 10 юли от " болест и стрес ", съгласно " омбудсмана на ДНР " Дария Морозова.

На 12 юли ръководителят на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин подписа декрет за изменение на Наказателния кодекс на " републиката ", с който отпада мораториумът върху осъществяването на смъртните присъди.

Въпросът за допустима замяна на задгранични наемници, наказани на гибел в самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), на този стадий не се разисква, съобщи на 30 юни Денис Пушилин в ефира на телевизия " Россия-24 ".

Пушилин означи също, че представители на страните, чиито жители са хванатите наемници, не са се обръщали към управлението на непризнатата ДНР.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР