Във фундамента на лекарската професия са заложени най-висшите човешки ценности.

...
Във фундамента на лекарската професия са заложени най-висшите човешки ценности.
Коментари Харесай

Президентът Радев: В лекарската професия са заложени най-висшите човешки ценности

Във фундамента на лекарската специалност са заложени най-висшите човешки полезности. Лекарите посвещават живота си на работа в най-сложната област на човешкото знание, изискваща безпределна религия в индивида и в положителното. Това съобщи президентът Румен Радев на връчеването на премиите на Български лекарски съюз за принос в медицината: " Лекар на годината – 2022 година "

В приветствието си президентът Радев изрази дълбоката си благодарност към българските лекари за всеотдайността и грижата им за здравето – решителен фактор, без който не може да се развива нито една друга социална сфера.

" Нито една амбициозна национална цел не може да бъде изпълнена без дейно и новаторско опазване на здравето, ориентирано към бъдещето и фокусирано върху професионалното развиване и реализация на младите български лекари тук, в България “, посочи президентът.

Президентът Радев се обърна с апел към българската здравна общественост за сливане на напъните за дейно потребление на всички налични принадлежности и запаси, с които да бъде интензивен процесът на промяна на модела на българското опазване на здравето, тъй че то да бъде оптимално налично и качествено.

" В Плана за възобновяване и резистентност са заложени големи запаси, които би трябвало да бъдат получени и разходвани по допустимо най-хубавия метод – за нови технологии, нова инсталация, за по-бърза и качествена здравна помощ, която да стига до всяко кътче на България ", уточни Румен Радев.

Държавният глава изрази признателност към лекарите за тяхната поддръжка на президентската благотворителна самодейност " Българската Коледа ".

" Освен помощ, вие давате и религия, че в България може да има благотворителни начинания, в които хората да имат доверие, тъй като тези средства се употребяват транспарантно, отговорно и по най-хубавия метод ", посочи още президентът Радев.

По време на церемонията президентът връчи наградата " Лекар на годината 2022 " на проф. Иво Петров.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР