Във Франция затегнаха ограниченията във връзка с COVID-19.Полицейският час ще

...
Във Франция затегнаха ограниченията във връзка с COVID-19.Полицейският час ще
Коментари Харесай

Хиляди французи с гоба за нарушаване на полицейския час

Във Франция стегнаха рестриктивните мерки по отношение на COVID-19.

Полицейският час ще бъде продължен от 2 януари в 15 департамента, най-засегнати от ковид, в това число Приморските Алпи, Мерт и Мозел, Сона и Лоара, Мозел.

Във Франция полицията и жандармерията в навечерието на Нова година  издадоха над 6,6 хиляди санкции  за нарушение на полицейския час от жителите, който беше въведен в страната, с цел да ограничи разпространяването на ковид. Това оповестява телевизионният канал BFM с позоваване на данните на министерството на вътрешните работи на републиката.

Според министерството чиновниците на реда от 20.00 часа на 31 декември до 06.00 часа на 1 януари (22.00-08.00 часа московско време) по време на набезите са направили 45,4 хиляди инспекции и  са глобили 6 650 души, които са били на улицата без основателна причина . Общо 662 души са арестувани за разнообразни закононарушения. Освен това 407 от тях са арестувани.

Размерът на санкциите не се оповестява, само че се начисляват 135 евро за първото нарушаване на комендантския час в страната.  В случай на рецидив тази цифра може да се усили до 3750 евро.

По последни данни във Франция са открити 2 677 871 случая на COVID-19, 200 352 души са се възстановили, 64 760 пациенти са умряли.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР