Във Франция т.нар. Конвой на свободата достигна до Париж въпреки

...
Във Франция т.нар. Конвой на свободата достигна до Париж въпреки
Коментари Харесай

Конвоят на свободата не успя да влезе в Париж

Във Франция така наречен " Конвой на свободата " доближи до Париж макар експлицитната възбрана на полицията, която възпира протестиращите да навлязат в столицата. " Конвоят на свободата ", както назовават себе си протестиращите против имунизационния документ, остана блокиран в спонтанни лагери в подстъпите на Париж. Стотиците коли, каравани и камионетки, които от през вчерашния ден се стичат към столицата по канадския образец, са толкоз разнородни, колкото и настояванията, прецизира БНР.

Освен от ограниченията мнозина се оплакват и от поскъпналата сила и обедняването. 7000 служители на реда са мобилизирани, от сутринта те са раздали стотици санкции и управляват главните пътни артерии.

В изявление за изданието " Уест Франс " президентът Макрон приканва към успокоение и групова доброжелателност, като твърди, че схваща преумората и отчаянието.

По-твърдо се изрече пред националната телевизия министър председателят Жан Кастекс. " Правото на митинги и изложение на мнение е обезпечено от Конституцията... Правото да се блокират пътища и да се пречи на придвижването - не! ", отсече той.

Протестиращите обаче желаят да се насочат към Брюксел за общоевропейска акция.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР