Във Франция пожарникари се включват в имунизацията на населението срещу

...
Във Франция пожарникари се включват в имунизацията на населението срещу
Коментари Харесай

Във Франция пожарникари имунизират по домовете срещу COVID-19

Във Франция пожарникари се включват в имунизацията на популацията против COVID-19. Те имунизират хора в отдалечени региони или възрастни хора, които мъчно се придвижват.

Мобилни, подготвени и локалните хора им имат огромно доверие - това са аргументите пожарникарите и службите за гражданска отбрана да бъдат включени в имунизацията на популацията във Франция.

За отдалечените и дребни селища персоналните лекари изготвят описи на пациенти, които да бъдат имунизирани в домовете им.

" Обикновено имунизираме хора, които нямат достъп до здравния указател или до интернет, или пък не могат да отидат до имунизационния център. Такава е и задачата ни - да сме и малко персонални асистенти на хората в нашите региони ", изясни Сабрина Ману, мед. сестра от пожарната работа.



Пожарникарските екипи и службите за гражданска отбрана са построени най-вече от доброволци. В югоизточна Франция, в департамента Отз Алп 2000 души ще бъдат имунизирани по тази скица.

" За една седмица ще имунизираме 750 души. Така че, за четири седмици ще успеем да имунизираме всички в листата ", предвижда Патрик Моро, шеф на пожарната работа в Отз Алп.

Смъртните случаи в резултат на ковид във Франция наближават 100 хиляди от началото на пандемията. От събота за четири седмици страната влиза в третата обсада, поради COVID-19.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР