Във Франция беше иззет домът на бившата съпруга на руския

...
Във Франция беше иззет домът на бившата съпруга на руския
Коментари Харесай

Франция конфискува вила на Людмила Путина за 5,4 млн. евро

Във Франция беше конфискуван домът на някогашната брачна половинка на съветския президент Владимир Путин Людмила Очеретная, съобщава изданието Challenges.

Вилата в жанр арт деко е разположена в град Англет. Закупена е през 2013 година от съветския бизнесмен и брачен партньор на Людмила Артур Очеретни. Имотът от 5000 квадратни метра коства на притежателя 5,4 милиона евро, а произходът на средствата " остава мистериозен ".

Според известия в медиите вилата Rêverie или Souzanna е конфискувана от френски съд на 6 декември 2023 година Къщата е празна и е напълно претърсена като част от следствие на парижката прокуратура.

„ Това се случи след тъжба от асоциацията Transparency International против съветски деятели, подадена след началото на войната в Украйна “, изяснява изданието.



Съобщава се, че с изключение на вилата на Очеретная, парцелите на няколко други „ олигарси, близки до Кремъл “ са били „ под прицел “. По-специално, става дума за ръководителя на борда на шефовете на Континенталната хокейна лига и президента на хокейния клуб СКА Генадий Тимченко, вицепрезидента на Руската федерация по джудо Борис Ротенберг и неговия брат, милиардерът Аркадий Ротенберг, както и синът на вицепрезидента на " Руските железници " Сергей Тони.

В материала се показва, че вилата Rêverie е издигната през 20-те години на предишния век. Къщата образно наподобява на гръцки храм - има перистил с закривен фронтон, декориран с барелефи от известни скулптори от това време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР