Във филм, който озвучава, бившият евродепутат Николай Бареков твърди, че

...
Във филм, който озвучава, бившият евродепутат Николай Бареков твърди, че
Коментари Харесай

Бареков атакува Елена Йончева и Иво Христов – злоупотребявали с евросредства

Във филм, който озвучава, някогашният евродепутат Николай Бареков твърди, че евродепутатите от Българска социалистическа партия Елена Йончева и Иво Христов ощетили с 500 000 лв. българските и европейските данъкоплатци, тъй като ги похарчили непозволено за асистенти.
Всички данни и обстоятелства от кино лентата, които са станали притежание на екипа на Антикорупционен фронт (организация, обвързвана с Бареков, с име доста сходно на друга неправителствена организация - Антикорупционен фонд, чието лице е някогашният зам.-главен редактор на " Капитал " Николай Стайков), са разказани в сигнал, който ще бъде подаден в ОЛАФ, Европейската сметната палата, ръководителя и зам.-председателите на Европейски парламент и ръководителите на парламентарни групи, написа в публично известие. Интересното е, че Елена Йончева и Иван Гарелов, който също е обект на кино лентата, преди години подадоха сигнал в Европейския парламент против Бареков поради неизплатени възнаграждания в ТВ7, когато Бареков ѝ беше шеф.
През 2018 година, до момента в който Бареков още беше в Народното събрание, той не разгласи в имуществената си декларация какви са приходите му тъкмо като евродепутат. А обява на в. „ Труд ” от 2014 година, когато Бареков влезе в Европейския парламент, сочи, че по това време той е имал най-високи приходи от всички тогавашни български евродепутати. Специализираната прокуратура пък показа документи по делото " КТБ ", от които излиза наяве, че месечно Цветан Василев е давал на Бареков и партията му „ България без цензура ” доста пари – какъв брой тъкмо, припомнете си ТУК!
Иначе във кино лентата се твърди, че най-малко трима евродепутати на Българска социалистическа партия нарушавали " строгите правила на Европейския парламент " за двойнствени асистенти и подправени офиси. Имало двама асистенти, работещи в действителност за Българска социалистическа партия. Във кино лентата е пуснат и запис с един от асистентите - Илия Христов, и по какъв начин той в действителност е на работа в централата на Българска социалистическа партия на " Позитано ". Намесено е името на известния публицист Георги Готев, който е част от влиятелното издание EurActiv.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР