Във филм, който озвучава, бившият евродепутат Николай Бареков твърди, че

Във филм, който озвучава, бившият евродепутат Николай Бареков твърди, че ...

Бареков атакува Елена Йончева и Иво Христов – злоупотребявали с евросредства.

Във филм, който озвучава, бившият евродепутат Николай Бареков твърди, че евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов ощетили с 500 000 лева българските и европейските данъкоплатци, защото ги похарчили неправомерно за асистенти.
Всички данни и факти от филма, които са станали достояние на екипа на Антикорупционен фронт (организация, свързана с Бареков, с име много подобно на друга неправителствена организация - Антикорупционен фонд, чието лице е бившият зам.-главен редактор на "Капитал" Николай Стайков), са описани в сигнал, който ще бъде подаден в ОЛАФ, Европейската сметната палата, председателя и зам.-председателите на Европейски парламент и председателите на парламентарни групи, пише в официално съобщение. Интересното е, че Елена Йончева и Иван Гарелов, който също е обект на филма, преди години подадоха сигнал в Европейския парламент срещу Бареков заради неизплатени възнаграждания в ТВ7, когато Бареков ѝ беше директор.
През 2018 година, докато Бареков още беше в парламента, той не обяви в имуществената си декларация какви са доходите му точно като евродепутат. А публикация на в. „Труд” от 2014 година, когато Бареков влезе в Европейския парламент, сочи, че по това време той е имал най-високи доходи от всички тогавашни български евродепутати. Специализираната прокуратура пък представи документи по делото "КТБ", от които става ясно, че месечно Цветан Василев е давал на Бареков и партията му „България без цензура” много пари – колко точно, припомнете си ТУК!
Иначе във филма се твърди, че поне трима евродепутати на БСП нарушавали "строгите правила на Европейския парламент" за двойнствени асистенти и фалшиви офиси. Имало двама асистенти, работещи всъщност за БСП. Във филма е пуснат и запис с един от асистентите - Илия Христов, и как той всъщност е на работа в централата на БСП на "Позитано". Намесено е името на известния журналист Георги Готев, който е част от престижното издание EurActiv.

Източник: actualno.com