Във фейсбук групата За Казанлък се появиха актуални снимки от

...
Във фейсбук групата За Казанлък се появиха актуални снимки от
Коментари Харесай

Нова псевдоисторическа бутафория никне в България: Ето къде е новият тракийски Дисниленд за 10 милиона лева

Във фейсбук групата " За Казанлък " се появиха настоящи фотоси от плана " Светът на траките " в град Шипка, които са меко казано притеснителни. Според създателя им Найден Манахов фрагментите са от 25-и февруари т. година, съобщи

Става дума за план, осъществен с великодушен евробюджет, чиято цел е да " съхранява, опазва и разпространява тракийското културно завещание ", което изобилства на територията на казанлъшката община.

На фотосите обаче се вижда нещо напълно друго. Всички отзиви на казанлъчани, без изключение, са безапелационни, че в тази ситуация става дума за бутафория, която е на светлинни години от каквато и да е историческа меродавност за живота и бита на траките. Вместо това се виждат много грозни здания, издигнати с тухли четворки, грозни въздуховоди и големи климатици, които стърчат по ужасяващ метод. 

При това е доста впечатляващ бюджета, с който се осъществя нещото, наречено " Светът на траките ". Става дума за съвсем 10,5 милиона лв.. Парите са от оперативна стратегия " Региони в напредък ", национално финансиране, заем, както и средства, отпуснати от Министерството на културата.

Продължение в 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР