Ваучери за СПА почивки да дават работодателите на служителите си,

...
Ваучери за СПА почивки да дават работодателите на служителите си,
Коментари Харесай

Работодатели да раздават ваучери за почивка, предлага туристическият бранш

Ваучери за СПА почивки да дават работодателите на чиновниците си, на правилото на ваучерите за храна. Тази концепция на туристическия отрасъл е за здравна предварителна защита и повече приходи за туризма. Още за концепцията вижте в репортажа на Виктория Бояджиева.

Добра храна и качествена отмора. Според туристическия отрасъл това му би трябвало на човек, с цел да е работлив на работа. Веска Пиргова е продавач-консултант и съгласно нея СПА комплексите несъмнено понижават напрежението.
Веска Пиргова - продавач-консултант: Не че в този момент нещо пречи на човек, стига да желае да си почине за ден, за два, само че концепцията е доста добра.
А концепцията е цената на СПА ваучерите за цяла година да е към 720 лв.. Или по 60 на месец, колкото работодателят отделя и за храна. А служащият му ще избира единствено сред български сертифицирани хотели.
Румен Драганов - Институт за разбори в туризма: Той ще може да ги употребява за отмора еднократно или неведнъж, както той пожелае.
Всеки шеф взема решение дали да раздава такива ваучери. Примерът е взаимстван от 15-годишния маджарски опит.
Сийка Кацарова - вицепрезидентът на Европейската СПА асоциация: Част от заплатата е изплащана под формата на " холидей карта " или при нас желаеме да бъде ваучери за здравна предварителна защита.
За обществената администрация в Унгария, в годишен проект се изплащат 750 до 850 евро, в частния бранш сумата е 1 500 евро.

Сумата за ваучери не се полза с налози от компанията или чиновниците, а в туризма се чака да постъпват в допълнение 260 млн. лв. годишно. Работодателите обаче са скептични, тъй като СПА услугите не са от първа нужда, както храната. Така може да се окаже, че те дават пари за ваучери, които не се употребяват.
Добрин Иванов - Изпълнителен шеф на АИКБ: Не е несъмнено, че ваучерът ще бъде използван и ще бъде атрактивен за служащите и чиновниците. И най-важното няма да стимулира в допълнение служащия.
Според работодателската организация, тази мярка облагодетелства безпричинно един съответен бранш от стопанската система. Според бизнеса би могло да има ваучери за спорт и просвета да вземем за пример. Председателят на туристическата комисия в Народното събрание Петър Кънев пък посочи, че до тях е стигнало и друго предложение.
Петър Кънев - ръководител на Комисията по икономическа политика и туризъм: Въвеждането на ваучери за заболели хора. Тоест ваучери, които да се употребяват в специфични СПА комплекси за лекуване.
От Министерството на стопанската система предложили компромисен вид.
Петър Кънев - ръководител на Комисията по икономическа политика и туризъм: Ваучерите, които сега съществуват, с изключение на да бъдат ваучери за храна, да бъдат и за отмора.
Кънев посочи още, че в случай че от туристическия отрасъл имат упоритост да работят с ваучерите от следващата година, би трябвало да изчистят неяснотите и да внесат предложенията в най-скоро време.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР