Ваучери за ползване на провалени заради коронавируса почивки с валидност

...
Ваучери за ползване на провалени заради коронавируса почивки с валидност
Коментари Харесай

Дългосрочни ваучери може да заменят връщането на пари за провалени почивки

Ваучери за прилагане на провалени поради ковид почивки с годност две години вместо възобновяване на платените суми оферират Министерство на туризма и Комисията за отбрана на потребителите. Това заяви през днешния ден по Българска национална телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

Предложението идва броени дни, откакто туроператори желаеха от министерството да изясни на хората, че не е допустимо незабавно да си получат парите за бъдещи почивки, защото така и така бизнесът е пред колапс.

Министърът уточни, че се почистват последните елементи, само че концепцията е да се употребяват същите условия като към този момент предплатените. Според Ангелкова това е единственият вид да се спасят от банкрут туристическите компании и хотелите, които и сега са на ръба на оцеляването.

Министърът уточни, че с приемането на закона за изключителното състояние стопират да текат периодите по закона за туризма за възобновяване на средства за провалени почивки.

Ангелкова разяснява, че към този момент са създаваме спешна рекламна тактика за възобновяване на туризма. За момента се разчита на това, че летният сезон може да стартира, въпреки и по-късно - в края на юни, началото на юли.

За момента министерството водело договаряния с туроператорите от чужбина да не отсрочват още тези почивки. Друг акцент в антикризната мярка е обвързван с вътрешния туризъм, като се водят и диалози с работодателите да предложат ваучери за отмора в страната на чиновниците си. Министърът не изключи да има и държавна помощ за бранша.

В отговор на въпрос Ангелкова сподели, че се обмисля вид част от хотели да се трансфорат в места за изтърпяване на карантина на хора, за които има риск да са носителите на ковид.

В момента са останали малко български туристи, които не могат да се приберат в страната, поради спрените транспортни връзки сред страните. Те са тук-там като Куба, Доминикана, Занзибар и Великденски острови.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (838)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР