Вътрешното министерство е предприело цялостна проверка относно разкритието на европейския

...
Вътрешното министерство е предприело цялостна проверка относно разкритието на европейския
Коментари Харесай

Започва вътрешна проверка в МВР заради провалена акция на европрокуратурата

Вътрешното министерство е подхванало цялостна инспекция по отношение на разкритието на европейския основен прокурор Лаура Кьовеши, че Министерство на вътрешните работи е саботирало следствия на европейската прокуратура. Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов в Пазарджик, където участва на дипломирането на гранични служители на реда.
Прочетете още
В изявление по време на вчерашното си посещаване у нас Кьовеши твърди, че е имало опити за разстройване на почнало към този момент следствие. Тя показва, че става дума за корист за 70 милиона лв.. Във въпросния случай Министерство на вътрешните работи не са претърсили всички офиси в постройката, както им е било подредено от прокуратура. В изявлението Кьовеши отхвърля да посочи за кое дело става въпрос, защото следствието към момента продължава.

Калин Стоянов сподели, че става въпрос за случай от лятото на  2022 година По въпросния проблем е осъществената инспекция от дирекциите „ Вътрешна сигурност ” и  „ Инспекторат ” и резултатите са изпратени на европейските прокурори, които следва да вземат  решение по откритите от Министерство на вътрешните работи данни.

По случая към момента тече следствие от Европейската прокуратура и работата по него  продължава. Министър Стоянов е безапелационен, че към днешна дата Министерството на вътрешните работи и Европейската прокуратура работят извънредно добре. От Министерство на вътрешните работи допълват, че подписаното на 15 септември т.г. съглашение е дало спомагателен тласък в съдействие сред европейските делегирани прокурори в България и Министерство на вътрешните работи по отношение на работата по следствия, осъществени от Европейската прокуратура.

Като образец показват обстоятелството, че от образуването на Европрокуратурата в ГДНП и ГДБОП са водени общо 141 досъдебни производства. Част от тях са завършени, четири са изпратени с мнение за съд, други се доразследват от други способени структури, по още 100 случая се правят инспекции. Наред с това проверяващите са работили по голям брой преписки и постановления, предоставени от Европейската прокуратура. Проведени са общо 24 профилирани полицейски интервенции  под надзора на Европрокуратурата, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоянов означи, че към този момент са избрани чиновниците от ГДБОП и ГДНП, които ще подкрепят Европрокуратурата при следствие в България.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР