Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак

...
Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак
Коментари Харесай

Александър Симов, БСП: Вътрешнопартийното обединение не е знак за разпад, а е знак за политическа сила

Вътрешнопартийното обединяване не е знак за разпад, а е знак за политическа мощ. Това съобщи в " Денят стартира " Александър Симов – член на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Вчера Националният съвет на Българска социалистическа партия избра нов Национален избирателен щаб за идните парламентарни избори. В новия щаб са привлечени и специалисти, а съставът е понижен до 8 души.

" Съвсем обикновено е в една партия, в която има вътрешнопартийна народна власт, да има и разнообразни течения. От зората на своето битие българската левица постоянно е имала разнообразни течения в себе си. Нищо трагично не е станало. Да, в Българска социалистическа партия има разлики и те си личат. Даже те постоянно получават такова медийно осветление, че в един миг се основава чувството, че като че ли Българска социалистическа партия се разпада по своите шевове, не считам, че това е правилно ", разяснява Симов.

По думите му Българска социалистическа партия се намира в по-добра кондиция сега. Според него изборите на 4 април са били парадоксални в доста връзки.

" Това бяха избори, на които малко се говореше за политика и общо взето завоюваха партиите, които мълчаха. Надявам се изборите на 11 юли да са тъкмо противоположното. Защото 45-ият парламент с неговия къс, буреносен и другоземен живот в действителност сложи още веднъж някои политически въпроси и проблеми, на които би трябвало да се търсят съответни решения ", сподели Симов.

Той не счита, че идната акция някой може да мине с безмълвие. Трябва да се приказва ясно, тъкмо, съответно и подредено.

Според него много социалисти са трансформирали отношението си към партията " ИТН ".

" Те бяха наградени от българския народ, те бяха феноменът на предходните избори. Искам да видя от тях конкретика, ангажимент, в действителност вдишване на отговорност, тъй като досега тяхното държание разочарова ", добави той.

Разликата сред отхвърли на Българска социалистическа партия да сформира държавно управление и отхвърли на " ИТН " Симов разяснява по този начин:

" Те избягаха от отговорност, отводът на Българска социалистическа партия беше бърз и стимулиран, с цел да можем да лишим България от опцията Бойко Борисов да остане на власт. Те се изплашиха от носенето на отговорност ".

По думите му Българска социалистическа партия желае и може да ръководи. И ще се бори за доверието на гласоподавателите.

" Тепърва ще прецизираме акцията и посланията. Предстоят ни още две съвещания на Националния съвет за установяване на водачите на листи и за установяване на целия състав на листите. Ще уточним своите послания ", сподели още Александър Симов.

Според него Българска социалистическа партия би трябвало да търси обединяване на левите гласове, само че не счита, че пътят вън от Българска социалистическа партия е потребният път за всеки, който желае да наложи своите хрумвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР