Вътрешноафганистанските мирни преговори, на които за първи път талибаните и

...
Вътрешноафганистанските мирни преговори, на които за първи път талибаните и
Коментари Харесай

Отложени са преговорите между афганистанското правителство и талибаните

Вътрешноафганистанските мирни договаряния, на които за първи път талибаните и на държавното управление трябваше да стартират в Доха, Катар, диалози за сдобряване, бяха отсрочени за неопределен срок. Причината са различия, свързани с участниците в диалозите, съобщи Асошиейтед прес.

Новината за отлагането заяви в Туитър Султан Баракат, шефът на катарския Център за споразумяване на спорове и филантропични изследвания - организацията, която спонсорира договарянията. " За страдание, има потребност да се реализира единодушие по въпроса кой би трябвало да взе участие в конференцията ", съобщи Баракат.

Преговорите, които трябваше да стартират през днешния ден, бяха считани за значима първа стъпка към слагане на завършек на войната в Афганистан и вероятно евакуиране на американските войски оттова.

Според висши чиновници афганистанският президент Ашраф Гани е възразил против листата с 243-ма участници в срещата, оповестен през вчерашния ден от катарските медиатори. Той се различавал от листата от 250 души, препоръчан от Гани, в който имало доста повече дами.

Някои анализатори считат, че огромният състав на афганистанската делегация, в която влизат враждуващи локални командири и политически съперници, демонстрира неспособността на Кабул да излъчи представители, които да имат обща позиция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР