Вътрешният министър поиска освобождаването на заместник-директора на областната дирекция в

...
Вътрешният министър поиска освобождаването на заместник-директора на областната дирекция в
Коментари Харесай

Вътрешният министър Калин Стоянов поиска 2 оставки на висши ръководни служители

Вътрешният министър изиска освобождението на заместник-директора на регионалната дирекция в Стара Загора, който все още на събитието е замествал шефа и началника на охранителна полиция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска освобождението на двама висши управителни чиновници от ОДМВР-Стара Загора, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Стоянов организира изключително заседание на шефовете на Главните и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната. Поводът беше случаят от предходната година в Стара Загора и дейностите на полицейските чиновници при гонка, приключила с съдбовен край.

Вътрешният министър изиска освобождението на заместник-директора на регионалната дирекция в Стара Загора, който все още на събитието е замествал шефа и началника на охранителна полиция.

Министерство на вътрешните работи и шефовете регистрираха пропуски, върху които е належащо да се обърне особено внимание.

Стоянов разпореди разбор на цялата нормативна база, обвързвана с образованието и подготовката на състава. Целта е да се увеличи качеството на образованието, неговата активност и методичност, както и последващия надзор, написа в известието на ведомството.

Необходимо е да се промени радикално методът на служителите на реда на терен към жителите и да са образец за човешко отношение, безапелационен е министър Стоянов.

Ръководството на Министерство на вътрешните работи подхваща нужните дейности полицейските коли да са оборудвани с камери, а всички полицейски чиновници да имат така наречен боди камери.

Засилва се активността на Института по логика на психиката, с оглед взимане на точни решения в спешни и рискови обстановки и ще се акцентира на ежеседмични занятия с полицейския състав.

Припомняме, че 58-годишният Пламен Пенев почина на 30 декември след гонка с полицията в Стара Загора. Според последните информации аутопсията е открила, че е бил задушен при ареста. Няколкото служители на реда, които са го арестували, са го затиснали по подобен метод, че той не е можел да си поема въздух и това е довело до гибелта му.

След случая беше назначена дисциплинарна инспекция на служителите на реда, взели участие в случая. Окръжната прокуратура образува досъдебно произвеждане и назначи съдебномедицинска експертиза. Самото следствие е предоставено от и.ф. основен прокурор на Република България на екип от следователи при Националната следствена работа в София.

Вчера Областната дирекция на полицията в Стара Загора разгласи, че двама служители на реда са отстранени от служба. Става дума за младши инспектори, против които са формирани дисциплинарни инспекции. При акцията по преследването на умрелия Пене има служители на реда жестоко са погазили служебната дисциплинираност.

Междувременно стана ясно, че умрелият след преследването Пламен Пенев е имал психиатрични проблеми и е настаняван наложително в психиатрия.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР