Вътрешният министър на Долна Саксония е приел една от най-предизвикателните

...
Вътрешният министър на Долна Саксония е приел една от най-предизвикателните
Коментари Харесай

Изненадващ избор: Борис Писториус става министър на отбраната на Германия

Вътрешният министър на Долна Саксония е приел една от най-предизвикателните функции в държавното управление
Германският канцлер Олаф Шолц изненадващо избра районен политик за собствен нов министър на защитата - роля, която войната в Украйна трансформира в една от най-трудните длъжности в държавното управление, написа „ Файненшъл Таймс ”. Кабинетът на Шолц заяви, че Борис Писториус, министърът на вътрешните работи на северната провинция Долна Саксония, ще постави клетва пред Бундестага в четвъртък. Той ще размени Кристин Ламбрехт, която подаде оставка в понеделник след поредност от гафове.

Шолц сподели, че е „ доста удовлетворен “, че Писториус се е съгласил да одобри работата. Той го назова извънредно умел политик

„ Със своята подготвеност, решителност и огромно сърце той е точният човек, който да управлява немските въоръжени сили през това време на катаклизми “, сподели Шолц.

62-годишният Писториус е някогашен кмет на северния град Оснабрюк, родното място на Шолц.

Предизвикателствата на новия министър включват модернизиране на дълго подценявания Бундесвер, с цел да се трансформира той в изцяло функционална, боеспособна войска.

Най-неотложната задача ще бъде да се отговори на интернационалните апели към Берлин да разреши на главните бойни танкове Leopard 2 да бъдат изпратени в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР