Вътрешният министър Калин Стоянов проведе работна среща с Н.Пр. Раймунд

...
Вътрешният министър Калин Стоянов проведе работна среща с Н.Пр. Раймунд
Коментари Харесай

Швейцарският посланик: Подкрепяме България за пълноправно чренство в Шенген

Вътрешният министър Калин Стоянов организира работна среща с Н.Пр. Раймунд Фурер, ексклузивен и пълномощен дипломат на Швейцария в България, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Министър Стоянов и дипломат Фурер дадоха висока оценка на двустранното съдействие в границите на Българо-швейцарската стратегия, по която вътрешното министерство и швейцарската страна имат открито сполучливо партньорство. В новия програмен интервал, който е до 2029 година, са планувани за осъществяване спомагателни взаимни планове.



Посланик Фурер удостовери поддръжката на Швейцария за пълноправното участие на България в Шенгенското пространство. Той показа удовлетворение от двустранното съдействие в региона на вътрешните работи и в границите на Българо-швейцарската стратегия.

Стоянов благодари за поредната поддръжка на Швейцария за присъединението на България към Шенген. Той уточни, че пълноправното участие остава непрекъснат приоритет за страната и изрази убеденост, че то ще обезпечи по-добра отбрана на външните граници на Европейски Съюз. Вътрешният министър означи, че България и Швейцария поддържат ползотворно професионално взаимоотношение по всички оперативни канали, в това число посредством своите задгранични представители.

Двете страни показаха подготвеност да продължат дейния разговор по всички тематики на двустранното съдействие.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР