Вътрешният министър, главният секретар на МВР и зам.-главният прокурор и

...
Вътрешният министър, главният секретар на МВР и зам.-главният прокурор и
Коментари Харесай

Министър Демерджиев: В резултат на общите ни усилия над 200 000 дози наркотични вещества не достигнаха до българските деца

Вътрешният министър, основният секретар на Министерство на вътрешните работи и зам.-главният прокурор и шеф на Национална следствена служба оповестиха резултати от противодействието на разпространяването на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения. От 7 декември до през днешния ден са осъществени над 3000 инспекции
Един от целите, който разгласих още при встъпването ми в служба, е хората, които популяризират опиати, да нямат достъп до българските деца и българските учебни заведения. Проведоха се хиляди акции по тематиката. През вчерашния ден, при интервенция в общините Горна Оряховица и Лясковец, успяхме да стигнем много високо в една незаконна верига. На територията на Джулюница  са конфискувани над 200 кг канабис, а разплитането на веригата е  плод на дейности, почнали от учебните заведения и довели до хора, стоящи доста високо в нея. Днес тези количества с дрога не стигнаха до българските деца – това е  резултат, който увенча старания от няколко месеца, разяснява министър Иван Демерджиев. Той акцентира, че реализацията е с помощта на взаимната работа с прокуратурата и изрази задоволство, че по от ден на ден тематики има единодушие с държавното обвиняване. „ Държавата би трябвало да е безкомпромисна в битката с престъпността, в случай че желаеме да осигурим успокоение и сигурност на българските жители “. Министърът на вътрешните работи означи, че битката с разпространяването на наркотични субстанции ще продължи. Работи се и по усилване на интернационалното съдействие в тази област, изключително с Република Турция. Той уточни, че по време на извършената среща на президента на Република България с президента на Турция е получено увещание за подпомагане, изключително за противопоставяне на наркотрафика и каналджийството. По думите му, основни детайли от незаконната конструкция се намират на територията на Турция и резултатът ще е доста по-голям при провеждането на взаимни дейности от  двете страни на границата. Министър Демерджиев съобщи безапелационната позиция, че „ заложената краткотрайна цел е да изтръгнем българските деца от прегръдката на проведената престъпност, а крайната – да освободим българските жители от тази злина, която за жалост доби извънредно съществени размери “.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров оповести междинните резултати от провеждащата се огромна интервенция на територията на страната за  противопоставяне на разпространяването на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения. От 7 декември до през днешния ден са формирани към 470 досъдебни и бързи производства, арестувани са близо 580 лица. В регионите на образователните заведения са осъществени над 3000 инспекции, които ще продължат и в бъдеще.

Заместник – основният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов  акцентира постигнатото чудесно съдействие при извършената интервенция в Горна Оряховица. Той уточни, че като пропагандатор на опиати е открит 16-годишен възпитаник от 10 клас и не скри безпокойството си от тревожния факт, че от ден на ден възпитаници стават дилъри – те са освен причинители, само че и жертви на наркобандите. Борислав Сарафов поздрави управлението и чиновниците на Министерство на вътрешните работи за работата по противопоставяне на проведената незаконна активност, обвързвана с каналджийството и за концепцията да работят взаимно с турските управляващи за неутрализирането на тези незаконни групи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР