Вътрешният министър е възложил преглед на активизма и безпристрастността в

...
Вътрешният министър е възложил преглед на активизма и безпристрастността в
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Великобритания: Полицията трябва да приеме позиция на политически неутралитет

Вътрешният министър е упълномощил обзор на активизма и безпристрастността в полицията , оповестиха от държавната им пресслужба.

В писмо до полицейските водачи Суела Брейвърман изложи упованията си, че полицията би трябвало да се концентрира върху битката с престъпността , а не да се занимава с политически въпроси, и желанието си да продължи да работи с полицейските водачи, с цел да подсигурява, че времето на силите постоянно се изразходва за целите на обществото.

Министърът на вътрешните работи разпореди на Инспектората на полицейските и противопожарните и избавителните служби на Негово Величество /HMICFRS/ да извърши обзор на степента, в която присъединяване в такива действия може да повлияе на успеваемостта, ефикасността и легитимността на оперативната полиция в Англия и Уелс, като повлияе на политиката, целите и практиката на полицията .

Полицейският модел в Англия и Уелс подсигурява, че полицията би трябвало когато и да е да одобри позиция на политически неутралитет .

В писмото си до полицейските началници министърът на вътрешните работи похвали силите за упоритата работа и всеотдайността, които демонстрират всеки ден, отбелязвайки изключителните равнища на смелост и ангажираност , които офицерите нагоре и надолу по страната демонстрират.

Тя обаче акцентира случаите, в които счита, че публичното доверие е било накърнено от полицията , ангажирана със противоречиви въпроси. Това включва полицейски сериозни възгледи за пола в обществените медии, държание на политически шествия и офицери, които коленичат.

Министърът на вътрешните работи Суела Брейвърман съобщи:

„ Британският народ чака тяхната полиция да се концентрира върху намаляването на престъпността и отбраната на общностите – политическият активизъм не пази хората, не разкрива закононарушения или не поддържа жертвите, само че може да навреди на публичното доверие. Прегледът, който поръчах, ще изследва дали намесата на полицията в политически противоречиви въпроси има пагубно влияние върху полицията. Няма да оставя камък необърнат в обезпечаването на полицейски дейности в интерес на английската общност. “

Прегледът на HMICFRS е помолен да обхване:

политики и процеси, които надвишават или опонират на отговорностите, избрани в Закона за равенството от 2010 година, и по какъв начин те въздействат върху вземането на оперативни решения
– качеството и неутралността на обвързваното с тях образование, предоставено за използването на такива политики и процеси, и от коя/и/ организация/и/ то се предоставя/т/
процеса на асортимент на групи, които са съветвани по отношение на преразглеждането на политиката или процеса, по какъв начин се вземат решения по отношение на това кои политики и процеси са определени за изменение, по какъв начин мненията, изразени от тези групи, са уравновесени по отношение на другите и какво внимание се обръща на други групи, които могат да бъдат наранени вследствие на това
– присъединяване на мрежите от чиновници в създаването на политики и процеси, както и потреблението на полицейски запаси и време, отдадени на такива мрежи, и дали те вземат участие в противоречиви политически въпроси
– връзка с обществеността по тези въпроси, в това число обществените медии.

Вътрешният министър изиска отчетът да бъде оповестен до края на март 2024 година и е част от устрема й да види повече здрав разсъдък в полицията, която ще накара полицията да прекарва времето си рационално и да получава верните основи .

Прегледът е част от поредност от ограничения , оповестени от министъра на вътрешните работи, с цел да се подсигурява, че полицията работи съгласно целите на английския народ, като им дава нужния запас.

Реформиране на разпоредбите включва да се понижи документите за бек-офиса, въвеждане на национално равнище Right Care, Right Person, тъй че полицията да не участва на толкоз доста апели за психологично здраве и набиране на 20 000 спомагателни полицейски чиновници посредством Програмата за повишение на полицията, което значи, че Англия и Уелс към този момент имат рекорден брой чиновници.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР