Вътрешната комисия на НС изслушва вътрешния министър Христо Терзийски и

...
Вътрешната комисия на НС изслушва вътрешния министър Христо Терзийски и
Коментари Харесай

МВР с ексклузивни разкрития за безобразията на протестиращите НА ЖИВО

Вътрешната комисия на Народно събрание изслушва вътрешния министър Христо Терзийски и основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов по отношение на националните митинги, осведоми Нова телевизия.

„ Може би съм не напълно справедлив, само че съответно за тези дейности и за оценката и планирането на работата преди, по време и на митингите, не бих споделил, че са митинги, те бяха оповестени като въстания “, сподели Терзийски.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов добави, че тази тематика е неведнъж обсъждана.

"Моята оценка е, че сътрудниците се оправиха съвършено. Искам да ви кажа, че от тези, които се изричат, малко са такива, които са взели участие в такива вълнения или са управлявали. Лесно е да се гледа в профил.

В Министерство на вътрешните работи се получава доста информация, само че тя в никакъв случай не е съответна. Ако знаехме какво се приготвя, нямаше да допуснем да пострада служител на реда. Тук нямаше никаква спонтанност, тук имаше спогодба ", изясни той.

Според него полицията си е свършила добре работата, а ограниченията, които са взети, са били навременни и са си свършили работата.
"Когато протестиращите не доближат задачата си, насочват експанзията си против полицията ", добави той.

На въпрос на Емил Радев от ГЕРБ, министър Терзийски изясни, че с Ивайло Иванов са посетили потърпевшите след митинга на 2-ри против 3-ти септември служители на реда.

"Пострадали тогава са над 100 служители на реда, 36 от тях са признати в незабавна помощ. Посетихме четирима от тях. Сред тях бе сътрудник, който при гърмеж на една от бомбичките губи краткотрайно зрението си и с двете си очи. Лекарите дадоха увещание, че той ще се възвърне.

При различен сътрудник бомбичката беше гръмнала сред щита и ръката му. С основния секретар разговаряхме с тях и видяхме дух в тези сътрудници, а и в останалите потърпевши ", изясни той и акцентира, че доста чиновници са се върнали на митинга, откакто са били прегледани. Подобни обстановки е имало и при последния общонационален митинг.

Терзийски изрази вяра, че давайки тази информация, хората ще схванат, че "полицаите също са хора, които желаят да се приберат при фамилиите си ".

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи посочи, че шествието към "Орлов мост " и към остарялата постройка на Народното събрание е било нерегламентирано и несъгласувано със Столична дирекция на вътрешните работи и Столична община. Според него тези дейности са били за спор и провокация.

"Те твърдяха, че са желали да се поклонят пред храм-паметника, който след 22 часа не работи. Там беше струпана цялата наша техника. Търсеше се спор. Ние имахме информация още при второто "Велико национално въстание ", че ще има опит за навлизане в постройката на Народното събрание.

Всички мислеха, че се приказва за новата постройка, а в действителност е ставало въпрос за остарялата. Успяхме да предотвратим това ", изясни Иванов.

Той акцентира, че е открита и пиротехника.



ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР