Вътрешната икономика на Републиката се разшири само с 0,5 процента

...
Вътрешната икономика на Републиката се разшири само с 0,5 процента
Коментари Харесай

Вътрешният икономически растеж се забави повече от очакваното през 2023 г., показват цифрите

Вътрешната стопанска система на Републиката се разшири единствено с 0,5 % предходната година, надалеч под 2,2 %, предстоящи от Министерството на финансите след продължаващия спад на вложенията в последното тримесечие, демонстрираха публични данни в петък.

Тъй като огромният мултинационален бранш на Ирландия постоянно изкривява брутния вътрешен артикул (БВП), формалните лица избират да употребяват модифицирано вътрешно търсене (MDD), с цел да преценяват силата на стопанската система. MDD се сви с 0,4 % на тримесечна база от октомври до декември.

Брутният вътрешен продукт към момента е мярката, употребена за пресмятане на каузи на страната в активността в еврозоната. Този индикатор се е свил с 3,4% на тримесечна база по отношение на първична оценка от -0,7% и с 3,2% през 2023 година след растеж от 9,4% година по-рано, демонстрират данни на Централната статистическа работа.

Модифицираното вътрешно търсене набъбна също толкоз внезапно през 2022 година, с 9,5 %, с помощта на възобновяване на потребителските разноски след...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР