Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след като съдебни

...
Ватиканът заяви, че изпитва срам и тъга, след като съдебни
Коментари Харесай

Ватиканът изпитва срам и тъга доклада за сексуален тормоз от свещеници

Ватиканът съобщи, че изпитва позор и горест, откакто правосъдни заседатели в Пенсилвания разгласиха неоправдателни изводи от най-голямото следствие за полов тормоз в американската Католическа черква, предадоха международните организации.

В оповестения във вторник отчет се споделя, че през последните 70 години 301 свещеници в щата са подлагали малолетни на полов тормоз, напомня Ройтерс.

Говорителят на Ватикана Грег Бърк съобщи, че Католическата черква би трябвало да научи сложните уроци от предишното си и увери, че Ватиканът ще държи причинителите и техните помагачи виновни. В изказването се акцентира, че чиновниците на църквата би трябвало да съблюдават светските закони, в това число наложително да рапортуват злоупотребата с малолетни.

Папа Франциск схваща, че тези закононарушения могат да разклатят вярата и духа на вярващите и желае да изкорени тези трагични случаи, акцентира представителят.

Жертвите би трябвало да знаят, че папата е на тяхна страна и случилото се е неоправдателно както от морална, по този начин и законова позиция, отбелязва ДПА.

(Използвани са материали на БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР