Ватиканът съобщи днес, че Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus

...
Ватиканът съобщи днес, че Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus
Коментари Харесай

Папата ще посети Казахстан


Ватиканът заяви през днешния ден, че Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март ще посети през септември Казахстан, с цел да взе участие в среща на религиозни водачи, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В изказване на Светия трон се споделя, че Светият отец ще бъде в столицата на Казахстан Нур Султан от 13 до 15 септември за присъединяване в Седмия конгрес на водачите на международните и обичайните религии. В няколко свои неотдавнашни изявленията Франциск беше споделил, че се надява там да се срещне с патриарха на Руската православна черква Кирил.

Името на патриарх Кирил не се загатва в известието на Ватикана за идното посещаване на папата. Франциск възнамеряваше да се срещне с съветския патриарх предишния месец в Ерусалим, само че пътуването му до такава степен беше анулирано.

Шестият конгрес на водачите на международните и обичайните религии беше с тематика: " Религиозни водачи за безвреден свят " и се състоя в Астана, както тогава се наричаше столицата на Казахстан, на 10 и 11 октомври 2018 година. В него участваха над 80 делегации от 45 страни. А починалият папа Йоан Павел Втори посети столицата на Казахстан през 2001 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР