Ватиканът обяви операциите за смяна на пола и сурогатното майчинство

...
Ватиканът обяви операциите за смяна на пола и сурогатното майчинство
Коментари Харесай

Ватикана казва, че операциите за промяна на пола и сурогатното майчинство са „сериозни заплахи“ за човешкото достойнство

Ватиканът разгласи интервенциите за промяна на пола и сурогатното майчинство за „ съществени закани “ за човешкото достолепие, поставяйки ги наедно с абортите и евтаназията като практики, които нарушават Божието проект за човешкия живот.

Доктриналната работа на Ватикана издаде в понеделник Infinite Dignity, декларация от 20 страници, върху която се работи в продължение на пет години.

След забележителна проверка неотдавна месеци, той беше утвърден на 25 март от папа Франциск, който подреди публикуването му.


В най-очаквания с неспокойствие раздел, Ватикана повтори своето отменяне на „ теорията за пола “ или концепцията, че полът може да бъде изменен.

Той сподели, че Бог е основал мъжа и дамата като биологично разнообразни, обособени същества и сподели, че те не би трябвало да се занимават с този проект или да се пробват да „ вършиме себе си Бог “.

„ Оттук следва, че всяка интервенция за промяна на пола, като предписание, рискува да заплаши неповторимото достолепие, което лицето е получило от момен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР